Met een therapeut spreken vanachter uw computer of tablet? Het is misschien even wennen. Maar online therapie is vaak net zo effectief als met een therapeut in de spreekkamer praten. Bijkomend voordeel: u hoeft er de deur niet voor uit. Van Leeuwarden tot New York, met onze veilige online verbinding komt WijZijn de praktijk vanaf nu bij u thuis.

WijZijn biedt:

 • Individuele online therapie (bijvoorbeeld bij angst of depressie)
 • Online relatietherapie
 • Online gezinstherapie

Online relatietherapie en online gezinstherapie

Naast individuele therapie online (bijvoorbeeld bij angst of depressie) werkt online therapie ook goed voor relatietherapie of gezinstherapie. U kunt in uw eigen vertrouwde omgeving blijven. En met online relatietherapie of gezinstherapie is het praktische voordeel dat het gemakkelijk is met meerdere deelnemers op hetzelfde tijdstip een afspraak te maken.

Zo werkt online therapie bij WijZijn

 1. Via de mail ontvangt u (en eventueel de andere deelnemers in het geval van online relatietherapie of gezinstherapie) een afspraak voor een online startgesprek.
 2. In deze mail zit een link die u op het tijdstip van de afspraak toegang geeft tot beeldbellen. Om met ons te kunnen beeldbellen, hoeft u niets te installeren op uw computer.
 3. Het eerste kwartier van een startgesprek is gratis. Zo kunt u ervaren hoe online therapie werkt en of de therapeut bij u past.
 4. Zo ja, dan kunnen we de behandeling starten. Die verloopt op dezelfde manier als dat u voor therapie naar de praktijk komt.

Afhankelijk van uw wensen en behoeften en wat het beste bij u past, bekijkt u met WijZijn samen de mogelijkheden. Bent u benieuwd naar online therapie? WijZijn is in dat geval graag uw online therapeut, online relatietherapeut of online gezinstherapeut.

Online therapie is bewezen effectief

De afgelopen jaren hebben Nederlandse onderzoekers, waaronder Universiteit Twente, tientallen wetenschappelijke studies gedaan naar de doeltreffendheid van online therapie. Wat blijkt? Een onlinebehandeling werkt net zo goed als een vergelijkbare face to face therapie. De tevredenheid van cliënten met deze vorm van hulp is ook hoog. Dit geldt voor individuele online therapie, online relatietherapie en online gezinstherapie.

Veiligheid voorop

Om uw privacy te kunnen garanderen, werkt WijZijn de praktijk met WeSeeDo persoonlijk en met Therapieland. Deze vormen van beeldbellen zijn speciaal ontwikkeld voor de zorg en voldoet aan alle eisen van de privacywetgeving, de AVG.

Wordt online therapie vergoed?

Therapie bij WijZijn de praktijk wordt in veel gevallen (deels)vergoed vanuit de aanvullende verzekering op basis van onze registraties bij de NVPA en de RBCZ.

neem vrijblijvend contact op

Voordelen online therapie

 • Therapie in uw eigen, vertrouwde omgeving
 • Vanaf elke plek in de wereld te volgen, in het Nederlands of het Fries
 • Geen reistijd of reiskosten
 • Gesprekken met meerdere deelnemers mogelijk, ook als de andere gesprekspartner(s) (zoals een partner of kinderen) op een andere locatie zit(ten) dan u
 • Keuze uit alleen online gesprekken of een combinatie van online hulp en gesprekken in de spreekkamer
 • Geschikt voor alle hulpvormen: individuele therapie, relatietherapie, gezinstherapie en begeleiding bij scheiding.
 • Zowel overdag als ‘s avonds
 • Geen wachtlijst
 • Geen verwijsbrief nodig
 • Privacy gegarandeerd
mijn nieuwe schoenen zijn zo groot, de hele wereld past eronder…

Hans en Monique Hagen (uit Jij bent de liefste)