WijZijn de praktijk

WijZijn is een expertisecentrum voor relatie en gezin in de regio Friesland (Leeuwarden) en Drenthe (Assen). Wij bieden systeeemtherapeutische behandelingen voor een verscheidenheid aan klachten en stoornissen die ingrijpen op het welbevinden van de individuele mens.

Ons uitgangspunt is dat mensen psychische problemen ervaren wanneer het contact met hun omgeving verstoord is en ze niet in staat zijn dit te herstellen. In WijZijn de praktijk werken twee systeemtherapeuten. Beide werken vanuit verschillende methodieken zoals Emotionally Focused Therapy (EFT), Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie (EPT).

In de therapie wordt niet alleen stil gestaan bij uw problemen zelf,  de nadruk ligt op de manier waarop u ze ervaart, welke betekenis ze hebben en hoe u ermee omgaat.

WijZijn is erop gericht dat u uzelf beter leert kennen. Wij willen niet veranderen, we bieden u een manier waarop u zich bewuster wordt van uw gevoelens, gedachten en gedragingen.

 

neem vrijblijvend contact op

Werkwijze

Het eerste gesprek is een intake. Tijdens dit gesprek worden uw wensen besproken en wordt samen met u de beste behandelvorm gekozen. In overleg met ons, kiest u zelf de behandelwijze en behandelduur.

Wanneer u een partner heeft en u het prettig vindt dat deze bij de intake aanwezig is, dan is hij of zij welkom.

Wanneer wij niet de best passende hulp kunnen bieden, dan is een verwijzing naar andere hulpverleningsinstanties een mogelijkheid.

U kunt bij WijZijn terecht voor relatietherapie en -training, gezinstherapie, individuele therapie en scheidingsbegeleiding.

De kosten worden op basis van onze registratie bij de NVPA en RBCZ (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Lees meer over onze voorwaarden en tarieven.

Wietske Dijkstra

Wietske Dijkstra

In haar werk is ze gericht op het hervinden van kracht en vitaliteit van mensen die zich in een moeilijke periode bevinden. Bij haar staat openheid en gelijkwaardig centraal.

Zij is systeemtherapeut. Ze is Master Contextuele Hulpverlening, gecertificeerd als gevorderd Emotionally Focused therapeut (EFT) en heeft ruime kennis en ervaring in het werkveld van de psychiatrie. Bij Phoenix opleidingen in Utrecht is ze opgeleid in transactionele analyse en systemisch werk.

De NVRG geregistreerde opleiding is gevolgd bij het Lorentzhuis in Haarlem. Daarnaast heeft ze diverse systeemgeoriënteerde opleidingen gevolgd. Ze heeft masterclasses en supervisie gevolgd bij Esther Perel en Terry Real.

Bertil Jansma

Bertil Jansma

In zijn werkzaamheden als therapeut staat het individu centraal, samen met zijn of haar omgeving. Zijn werkwijze is persoonlijk, direct en gericht op het opdoen van nieuwe ervaringen in het hier en nu.

Hij is systeemtherapeut, met ruime kennis en ervaring binnen de psychiatrie, in het bijzonder met experiëntiële therapie. Dit is een proces- en ervaringsgerichte vorm van psychotherapie waarin aandacht besteed wordt aan hoe je contact en verbinding maakt met jezelf en in relatie met anderen.

De NVRG-geregistreerde systeemtherapie opleiding is gevolgd aan het RINO te Utrecht en het Amsterdams Instituut Gezins- en Relatietherapie. Daarnaast heeft hij diverse systeemtherapeutische opleidingen gevolgd; waaronder contextuele therapie, ervaringsgerichte psychosociale therapie, gestalttherapie en Emotionally Focused Therapy (EFT). Deze opleidingen zijn o.a. gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam en het Kempler Instituut. Hij heeft masterclasses en supervisie gevolgd bij Esther Perel en Terry Real.

Wijsheid begint bij verwondering.

Socrates

aangesloten bij

– – – – – – – – – – – – – – –