Skip to main content

Op zoek naar de dynamiek van uw relatie

Relatietherapie is vaak een nieuw begin. Samen met onze ervaren therapeut gaan jullie opnieuw op zoek naar de dynamiek die jullie relatie ooit heeft bepaald, en de dynamiek die er nu voor zorgt dat het minder soepel loopt.

Door op zoek te gaan naar wat voor beide partners belangrijk is, ontdekken jullie wat momenteel écht belangrijk is. Zo leren jullie hoe je de essentie van de relatie opnieuw vorm kan geven. Het resultaat: u begrijpt de relatiedynamiek beter en u kunt deze dynamiek beïnvloeden zodat er een nieuwe dynamiek ontstaat, waarbinnen beide partners elkaar aanvoelen en ondersteunen. Hierdoor ontwikkelt de relatie zich op een gezonde manier, en kunnen individuele klachten verdwijnen (of verminderen).

In onze relatietherapie gebruiken we de uitgangspunten van Emotionally Focused Therapy (EFT) voor het beste resultaat.

Stilstaan bij de liefde voor elkaar

Stilstaan bij de liefde voor elkaar

Jullie zijn niet zomaar bij elkaar gekomen. Sterker nog: ooit was er een hele goede reden waarom jullie besloten om van twee levens één te maken.

Het resultaat? Bewust worden van eigen verlangens en zo de vrijheid ervaren in het maken van keuzes, zowel individueel als samen.

Het resultaat? Bewust worden en zo de vrijheid ervaren in het maken van keuzes, zowel individueel als samen. Want door bewuster te kiezen, ontstaat de ruimte om individueel te groeien en tegelijkertijd de verbondenheid met elkaar te versterken.

Om dit te bereiken, onderzoeken we in meerdere sessies jullie onderlinge problemen, twijfels en angsten. Bijvoorbeeld angst voor verlating, moeite om uw eigen leven vorm te geven of twijfel om te verbinden. Bewustwording van ingesleten verwachtingspatronen is dan de eerste stap richting een betere relatie.

De belangrijkste stap: elkaar weer gaan versterken

We onderzoeken jullie verlangens en wensen om zowel uzelf te ontwikkelen als de relatie te verbeteren. Door in samenhang te kijken, wordt het mogelijk om te kiezen voor een manier van leven die de relatie weer constructief maakt.

In onze praktijk bespreken we gevoelens (zoals verdriet, gemis of gekwetstheid) op een veilige manier. Onze benadering is gebaseerd op het idee dat beide partners ieder een eigen aandeel hebben in de ontstane tweestrijd, en daardoor ook een ieder een eigen aandeel kunnen hebben aan structurele verbetering.

Zonder te oordelen over goed of fout, onderzoeken we met u de onderliggende oorzaken. In meerdere sessies komen we zo tot ons uiteindelijke doel: een nieuwe dynamiek, ééntje waarbij u beiden goed tot uw recht gaat komen.

Een andere wending

Een relatie beginnen is simpel. Maar een relatie in stand houden? Dat is hard werk. Maar als u niet weet wat te doen of waar aan te beginnen, dan wordt dit extra lastig. Wij snappen dat, want soms is de uitweg moeilijk te zien als u er middenin zit.

Het uitgangspunt van onze relatietraining is het verbeteren van de onderlinge communicatie, want daarmee voorkomen we dat ingesleten patronen een negatieve invloed krijgen. Communicatie gaat niet over elkaar, maar communicatie is iets wat u mét elkaar leert doen.

Door de communicatie anders vorm te geven, worden gevoelen en gedachten bespreekbaar. Zo werken we samen naar het uiteindelijke doel: een bewustwording van wat de ander voor u betekent.

Het ‘lichtere’ alternatief voor relatietherapie is relatietraining

Niet alleen bieden wij relatietherapie aan, ook geven we relatietraining in onze praktijk in Assen.

Relatietraining is een preventieprogramma, waarbij emotionele verbinding tussen partners centraal staat. De training is gebaseerd op Emotionally Focussed Therapy van Dr. Sue Johnson en is een effectieve methode om grotere relatieproblemen te voorkomen.

De relatietraining bestaat uit meerdere sessies, waarin u samen op zoek gaat naar manieren om de relatie te verbeteren. Hierbij werken we vaak met opdrachten. Tijdens deze opdrachten leren partners elkaars grenzen (h)erkennen, en ervaren ze de ruimte om belangrijke gevoelens te uiten aan hun partner.

Onze trainers Bertil Jansma en Wietske Dijkstra begeleiden u zo naar een andere vorm van communicatie en een gewenste relatie.

Wij helpen u met relatietherapie in Assen

Zet een streep onder het verleden. In onze praktijk in Assen bieden we relatietraining aan stellen voor wie de relatie nog te waardevol is om op te geven.

In onze relatietherapie gebruiken we de uitgangspunten van Emotionally Focused Therapy (EFT) voor het beste resultaat.

Neem vrijblijvend contact op

Wanneer relatietherapie bij WijZijn in Assen?

  • Uw partner begrijpt u niet
  • U merkt dat u belangrijke zaken opkropt, zoals irritaties, verwijten en angsten
  • De relatie voelt beklemmend
  • De onderlinge verbinding wordt steeds minder
  • U bent beiden ongelukkig, maar wil de relatie nog niet op gaan geven.
  • Iemand is vreemdgegaan
  • Seksualiteit en intimiteit zijn verdwenen
  • Stress zorgt voor depressie, boosheid of angst
  • Er is sprake van individuele klachten en/ of een individuele stoornis waarbij partners elkaar onvoldoende tot steun kunnen zijn

Herkent u uzelf en uw partner in bovenstaande? Dan bent u beiden welkom voor online relatietherapie of voor relatietherapie in onze praktijk in Assen.

Ontdek onze praktijk in Leeuwarden of online

Leeuwarden

relatietherapie bij wijzijn aan Emmakade 59 in Leeuwarden

Emmakade 59
8921 AG Leeuwarden

Online

therapie beeldbellen

Therapie via beeldbellen
gewoon vanuit huis.

Verlangen is wonen in de golven en geen verblijfplaats hebben in de tijd.

Rainer Maria Rilke