Angst als emotie

Angst is een emotie die ontstaat na het waarnemen of het beleven van een bedreiging. Sommige angsten zijn verklaarbaar en hebben geen noemenswaardige impact.

Andere angsten daarentegen hebben een forse impact en gaan daardoor een grote rol spelen in het dagelijks leven: we gaan situaties uit de weg en dekken ons bij voorbaat al in tegen situaties waarin we een bedreiging voelen. Deze angsten kunnen zo groot worden in iemands leven dat het zich ontwikkelt tot een stoornis.

Tijdens individuele therapie gaan wij op zoek naar de betekenis van deze angstbeelden. Hoe komt het dat u een bedreiging beleeft? Hoe gaat u daar mee om en – nog belangrijker – zijn er ook andere manieren om er mee om te gaan?

Doelbewust wensen realiseren

Tijdens de sessies kunt u de angsten die u ervaart delen met de therapeut. Door uw ervaringen in kaart te brengen, schept u de mogelijkheid om gevoelens, verstand en handelen op elkaar af te stemmen.

Alleen al het delen van angsten en zorgen kan een hele positieve ervaring opleveren. U bent namelijk niet langer de enige die het probleem onderzoekt en er betekenis aan geeft.

Wilt of kunt u niet in de praktijk komen?

Ziet u het niet zitten om naar ons toe te komen? WijZijn biedt de mogelijkheid van online therapie.

neem vrijblijvend contact op

Wanneer therapie voor angst?

  • Het is moeilijk om angst te negeren; u lijkt geen keuze te hebben
  • Angsten zijn zo sterk aanwezig dat ze uw handelen gaan bepalen
  • In uw hoofd is het druk, omdat u onbewust altijd bezig bent met een vecht- of vluchtreactie
  • U ervaart angst in gezelschap van andere mensen, zoals op feestjes of op het werk.

Online therapie bij angst

U maakt desgewenst gebruik van beeldbellen voor uw therapie.

stem geven waar woorden verstommen

Op een persoonlijke en doelbewuste wijze moeilijkheden betekenis geven. Hierdoor kunnen gedachten, gevoelens en handelen naar wens op elkaar afgestemd worden en nemen klachten af.

Kwetsbaarheid is de geboorteplaats voor vernieuwing, creativiteit en verandering

Brene Brown