Skip to main content

Online gezinstherapie door WijZijn de praktijk

Online gezinstherapie is een doeltreffende en persoonlijke manier om ingesleten patronen te verbreken zodat ieder gezinslid goed tot zijn recht kan komen.

Bij gezinstherapie staat de samenhang centraal: hoe wordt er stil gestaan bij wat er gebeurt tussen gezinsleden, hoe ze over elkaar denken en wat ze van elkaar verwachten. Familieleden of gezinsleden leren niet alleen zichzelf beter te begrijpen, maar ook de ander. Hierdoor worden stoornissen opgeheven of ondervangen.

De therapie van WijZijn is gericht op het verhelderen en waar mogelijk constructief maken van deze patronen in de omgang met elkaar. De familiegeschiedenis is daarbij een rijke bron van ervaringen van waaruit individuen zich verder ontwikkelen.

Gezinstherapie en beeldbellen

Gezinstherapie leent zich goed voor beeldbellen. In meerdere sessies behandelen wij de hierboven genoemde elementen. Beeldbellen heeft als voordeel dat u wel de interactie met ons of met elkaar heeft, zonder dat u daarvoor het huis uit moet.

Gezinstherapie kan ook worden aangeboden bij het herstellen van de balans op latere leeftijd, als de gezinsleden ieder hun eigen weg hebben gevonden in het leven. Zeker als meerdere gezinsleden inmiddels op afstand van elkaar wonen, is beeldbellen een uitstekende manier om therapie planbaar te maken.

Over ons

WijZijn de praktijk is een praktijk voor individuen, partners en families. Onze systeemtherapeuten hebben jarenlange ervaring met verschillende methodieken vanuit de systeemtheorie, waaronder Emotionally Focused Therapy (EFT) en  Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie (EPT).

Naast sessies in onze praktijk, bieden wij gezinstherapie ook veilig en toch vertrouwd aan via beeldbellen.

Zo werkt online gezinstherapie bij WijZijn

Na uw aanmelding plannen we een eerste sessie in.

 1. Alle gezinsleden ontvangen een link via de e-mail.
 2. Met deze link krijgt u allen toegang tot beeldbellen op het gewenste tijdstip. U hoeft niets te installeren.
 3. Zit iedereen op dezelfde videoverbinding? Dan start de behandeling. Die verloopt op dezelfde manier als dat u voor therapie naar de praktijk komt.

Afhankelijk van uw wensen en behoeften en wat het beste bij u past, bekijkt u met WijZijn samen de mogelijkheden.

Neem vrijblijvend contact op

Enkele vragen beantwoord

Is online therapie effectief?

De afgelopen jaren hebben Nederlandse onderzoekers, waaronder Universiteit Twente, tientallen wetenschappelijke studies gedaan naar de doeltreffendheid van online therapie. Wat blijkt? Een onlinebehandeling werkt net zo goed als een vergelijkbare face to face therapie. De tevredenheid van cliënten met deze vorm van hulp is ook hoog. Dit geldt voor individuele online therapie, online relatietherapie en online gezinstherapie.

Wordt online therapie vergoed?

Therapie bij WijZijn de praktijk wordt in veel gevallen (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering op basis van onze registraties bij de NVPA en de RBCZ.

In online therapie veilig?

Om uw privacy te kunnen garanderen, werkt WijZijn de praktijk met WeSeeDo. Deze vorm van beeldbellen is speciaal ontwikkeld voor de zorg en voldoet aan alle eisen van de privacywetgeving, de AVG.

Over ons

WijZijn de praktijk is een praktijk voor individuen, partners en families. Onze twee systeemtherapeuten hebben jarenlange ervaring met verschillende behandelmethodes, waaronder Emotionally Focused Therapy (EFT) en  Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie (EPT).

Naast sessies in onze praktijk, bieden wij onze relatietherapie ook veilig en vertrouwd aan via videobellen.

Voordelen online gezinstherapie

 • Therapie in uw eigen, vertrouwde omgeving
 • Vanaf elke plek in de wereld te volgen
 • In het Nederlands of het Fries
 • Geen reistijd of reiskosten
 • Gesprekken met meerdere deelnemers mogelijk, ook als de andere gesprekspartner(s) (zoals een partner of kinderen) op een andere locatie zit(ten) dan u
 • Keuze uit alleen online gesprekken of een combinatie van online hulp en gesprekken in de spreekkamer
 • Geschikt voor alle hulpvormen: individuele therapie, relatietherapie, gezinstherapie en begeleiding bij scheiding.
 • Geen wachtlijst
 • Geen verwijsbrief nodig
 • Privacy gegarandeerd
mijn nieuwe schoenen zijn zo groot, de hele wereld past eronder…

Hans en Monique Hagen (uit Jij bent de liefste)