Skip to main content

Online therapie bij angst of depressie door WijZijn de praktijk

Samen met de online relatietherapeut van WijZijn onderzoeken jullie samen wat jullie wensen en verlangens zijn om uzelf en de relatie te ontwikkelen. Dit maakt het mogelijk om te kiezen voor een andere manier van leven. Een manier van leven die de relatie weer constructief gaat maken.

Angst en depressie behandelen tijdens beeldbellen

Angst is een belemmerende emotie wanneer deze er is zonder dat er sprake is van een directe bedreiging. Tijdens individuele therapie gaan wij samen met u op zoek naar de betekenis van de angst.

Somberheid heeft een grote impact op wie het ervaart. Op een persoonlijke en doelbewuste wijze geven we samen met u betekenis aan moeilijkheden. Door bewustwording worden gedachten en gevoelens afgestemd op uw handelen, waardoor klachten afnemen omdat u anders tegen zaken aan leert te kijken.

Onze individuele therapie leent zich uitstekend voor beeldbellen. In meerdere sessies behandelen wij de hierboven genoemde elementen. Omdat we de gesprekken voeren via een internetverbinding heeft u wel persoonlijk contact, maar hoeft u hiervoor het huis niet uit.

Zo werkt online therapie bij WijZijn

Na uw aanmelding plannen we jullie sessie in.

 1. Jullie ontvangen een link via de e-mail.
 2. Met deze link krijgen jullie toegang tot beeldbellen op het gewenste tijdstip. Dit gaat via de webbrowser. U hoeft dus niets te installeren.
 3. Op het afgesproken tijdstip start de behandeling. Die verloopt op dezelfde manier als dat u voor therapie naar de praktijk komt.

Afhankelijk van uw wensen en behoeften en wat het beste bij jullie past, bekijken jullie met WijZijn samen de mogelijkheden.

Neem vrijblijvend contact op

Enkele vragen beantwoord

Is online therapie effectief?

De afgelopen jaren hebben Nederlandse onderzoekers, waaronder Universiteit Twente, tientallen wetenschappelijke studies gedaan naar de doeltreffendheid van online therapie. Wat blijkt? Een onlinebehandeling werkt net zo goed als een vergelijkbare face to face therapie. De tevredenheid van cliënten met deze vorm van hulp is ook hoog. Dit geldt voor individuele online therapie, online relatietherapie en online gezinstherapie.

Wordt online therapie vergoed?

Therapie bij WijZijn de praktijk wordt in veel gevallen (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering op basis van onze registraties bij de NVPA en de RBCZ.

In online therapie veilig?

Om uw privacy te kunnen garanderen, werkt WijZijn de praktijk met WeSeeDo. Deze vorm van beeldbellen is speciaal ontwikkeld voor de zorg en voldoet aan alle eisen van de privacywetgeving, de AVG.

Over ons

WijZijn de praktijk is een praktijk voor individuen, partners en families. Onze systeemtherapeuten hebben jarenlange ervaring met verschillende behandelmethodes, waaronder Emotionally Focused Therapy (EFT) en  Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie (EPT).

Naast sessies in onze praktijk, bieden wij onze relatietherapie ook veilig en vertrouwd aan via beeldbellen. Relatietherapie met alleen beeldbelafspraken of gecombineerd met afspraken in de praktijk.

Voordelen online individuele therapie

 • Therapie in uw eigen, vertrouwde omgeving
 • Vanaf elke plek in de wereld te volgen, in het Nederlands of het Fries
 • Geen reistijd of reiskosten
 • Gesprekken met meerdere deelnemers mogelijk, ook als de andere gesprekspartner(s) (zoals een partner of kinderen) op een andere locatie zit(ten) dan u
 • Keuze uit alleen online gesprekken of een combinatie van online hulp en gesprekken in de spreekkamer
 • Geschikt voor alle hulpvormen: individuele therapie, relatietherapie, gezinstherapie en begeleiding bij scheiding.
 • Geen wachtlijst
 • Geen verwijsbrief nodig
 • Privacy gegarandeerd
mijn nieuwe schoenen zijn zo groot, de hele wereld past eronder…

Hans en Monique Hagen (uit Jij bent de liefste)