Skip to main content

Op zoek naar de dynamiek van uw relatie

Onder begeleiding van een therapeut gaan jullie opnieuw op zoek naar de dynamiek van de relatie. Jullie ervaren hoe je de dynamiek kunt beïnvloeden, zodat de relatie zich op een nieuwe manier kan ontwikkelen en individuele klachten verminderen of verdwijnen.

WijZijn werkt daarbij volgens de uitgangspunten van Emotionally Focused Therapy (EFT).

Onderzoeken hoe jullie jezelf en de relatie kunnen ontwikkelen

Relatietherapie helpt om samen na te denken over de toekomst en stil te staan bij de verbinding en liefde voor elkaar. Het uiteindelijke doel is dat jullie bewuster worden en zo vrijheid ervaren in het maken van keuzes. Hierdoor ontstaat ruimte die de eigen individualiteit vergroot en de verbondenheid met elkaar versterkt.

Tijdens de sessies worden onderlinge problemen, twijfels en angsten onderzocht. Angst voor verlating, moeite om uw eigen leven vorm te geven en de twijfel om te verbinden spelen vaak een rol. Bewustwording van deze gevoelens is een belangrijk doel.

Leren om elkaar te versterken

WijZijn onderzoekt jullie wensen en verlangens om uzelf en de relatie te ontwikkelen. Dit maakt het mogelijk om te kiezen voor een manier van leven, die de relatie weer constructief maakt. Gevoelens van gekwetstheid, gemis en verdriet kunnen binnen relatietherapie op een veilige manier besproken worden. WijZijn gaat er vanuit dat beide partners een aandeel hebben in het probleem en ook gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor verandering.

Onze houding is onderzoekend, zonder te oordelen over goed of fout. Het uiteindelijke doel is het vinden van een nieuwe dynamiek in uw relatie. Een dynamiek waarin beide partners goed tot hun recht komen.

Een andere wending

Relaties zijn niet altijd even makkelijk. Integendeel: een relatie is hard werken. Maar wat als u niet goed weet wat te doen of waar te beginnen? Dan is het verstandig om de focus te verleggen van hard werken naar béter werken.

Uitgangspunt bij relatietraining is het verbeteren van de wezenlijke communicatie, want zo wordt voorkomen dat onhandige en lastige patronen vastgeroest raken. Niet praten over elkaar, maar mét elkaar. Dit zorgt dat gevoelens en gedachten bespreekbaar worden en er zo een bewustwording ontstaat van wat de ander voor u betekent.

Het alternatief voor relatietherapie: relatietraining

Relatietraining is geschikt voor stellen waarbij niet zozeer de problemen, maar het verlangen naar diepgang centraal staat.

De relatietraining bestaat uit meerdere sessies waarin partners op zoek gaan naar manieren om de relatie te verbeteren. Er wordt gewerkt met opdrachten. Tijdens opdrachten leren partners elkaars grenzen (h)erkennen en ervaren ze de ruimte om belangrijke gevoelens te uiten aan hun partner.

De trainingen bestaan uit videomateriaal, oefeningen en huisopdrachten. In zes sessies begeleiden onze trainers Bertil Jansma en Wietske Dijkstra u naar een andere vorm van communicatie en een gewenste relatie.

Deze training is gebaseerd op Emotionally Focussed Therapy, een preventieprogramma bedacht door Dr. Sue Johnson. Hierbij staat de emotionele verbinding tussen partners centraal.

Wanneer relatietherapie?

  • U begrijpt uw partner niet meer of u voelt zich niet begrepen door uw partner
  • Belangrijke zaken zoals irritaties, verwijten of angsten worden niet uitgesproken maar juist opgekropt
  • De relatie voelt benauwend
  • Partners voelen minder verbinding met elkaar
  • Beide partners zijn ongelukkig, maar vinden de relatie te betekenisvol om op te geven.
  • Een affaire
  • Er zijn problemen op het gebied van intimiteit en seksualiteit
  • Stressklachten die zich uiten in angst, depressie en/ of boosheid
  • Er is sprake van individuele klachten en/ of een individuele stoornis waarbij partners elkaar onvoldoende tot steun kunnen zijn

Online relatietherapie of in onze praktijk

Assen

Relatietherapie bij wijzijn aan Oosterhoutstraat 9A in assen

Oosterhoutstraat 9A
9401 NA Assen

Leeuwarden

relatietherapie bij wijzijn aan Emmakade 59 in Leeuwarden

Emmakade 59
8921 AG Leeuwarden

Online

therapie beeldbellen

Therapie via beeldbellen
gewoon vanuit huis.

Verlangen is wonen in de golven en geen verblijfplaats hebben in de tijd.

Rainer Maria Rilke