Skip to main content

Online EFT-therapie door WijZijn de praktijk

Online Emotionally Focused Therapy (EFT) is een doeltreffende en persoonlijke manier om het contact met uw partner verdiepen of te herstellen.

Onder begeleiding van een therapeut gaan jullie opnieuw op zoek naar de dynamiek van de relatie. Jullie ervaren hoe je de dynamiek kunt beïnvloeden, zodat de relatie zich op een nieuwe manier kan ontwikkelen en individuele klachten verminderen of verdwijnen.

In onze EFT-therapie staan we niet alleen stil bij de problemen die u ervaart, maar ook hoe u die problemen ervaart, welke betekenis ze hebben en hoe u daarmee omgaat.

EFT en beeldbellen

EFT-therapie leent zich uitstekend voor beeldbellen. In meerdere sessies behandelen wij de hierboven genoemde elementen. Beeldbellen heeft als voordeel dat u wel de interactie van een persoonlijk gesprek heeft, zonder dat u daarvoor het huis uit moet.

EFT-therapie is gebaseerd op de hechtingstheorie en die manier van denken wordt toegepast bij relatietherapie.  Daarnaast is het een helpende manier van  werken bij individuele therapie (bijvoorbeeld therapie bij angst en depressie), maar ook voor groepen mensen in andere samenstellingen, zoals bij gezinstherapie . Zeker als meerdere mensen een druk leven hebben of op afstand van elkaar wonen, is beeldbellen een goede manier om uitdagingen qua planning weg te nemen

Zo werkt online relatietherapie bij WijZijn

Na uw aanmelding plannen we jullie sessie in.

 1. Jullie ontvangen een link via de e-mail.
 2. Met deze link krijgen jullie toegang tot beeldbellen op het gewenste tijdstip. Dit gaat via de webbrowser. U hoeft dus niets te installeren.
 3. Op het afgesproken tijdstip start de behandeling. Die verloopt op dezelfde manier als dat u voor therapie naar de praktijk komt.

Afhankelijk van uw wensen en behoeften en wat het beste bij jullie past, bekijken jullie met WijZijn samen de mogelijkheden.

Neem vrijblijvend contact op

Enkele vragen beantwoord

Is online therapie effectief?

De afgelopen jaren hebben Nederlandse onderzoekers, waaronder Universiteit Twente, tientallen wetenschappelijke studies gedaan naar de doeltreffendheid van online therapie. Wat blijkt? Een onlinebehandeling werkt net zo goed als een vergelijkbare face to face therapie. De tevredenheid van cliënten met deze vorm van hulp is ook hoog. Dit geldt voor individuele online therapie, online relatietherapie en online gezinstherapie.

Wordt online therapie vergoed?

Therapie bij WijZijn de praktijk wordt in veel gevallen (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering op basis van onze registraties bij de NVPA en de RBCZ.

In online therapie veilig?

Om uw privacy te kunnen garanderen, werkt WijZijn de praktijk met WeSeeDo. Deze vorm van beeldbellen is speciaal ontwikkeld voor de zorg en voldoet aan alle eisen van de privacywetgeving, de AVG.

Over ons

WijZijn de praktijk is een praktijk voor individuen, partners en families. Onze systeemtherapeuten hebben jarenlange ervaring met verschillende behandelmethodes, waaronder Emotionally Focused Therapy (EFT) en  Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie (EPT).

Naast sessies in onze praktijk, bieden wij onze relatietherapie ook veilig en vertrouwd aan via beeldbellen. Beeldbellen gecombineerd met afspraken in onze praktijk, of alleen afspraken via beeldbellen.

Voordelen online EFT-therapie

 • Therapie in uw eigen vertrouwde omgeving
 • Vanaf elke plek in de wereld te volgen
 • In het Nederlands of het Fries
 • Geen reistijd of reiskosten
 • Gesprekken met meerdere deelnemers mogelijk, ook als de andere gesprekspartner(s) (zoals een partner of kinderen) op een andere locatie zit(ten) dan u
 • Keuze uit alleen online gesprekken of een combinatie van online hulp en gesprekken in de spreekkamer
 • Geschikt voor alle hulpvormen: individuele therapie, relatietherapie, gezinstherapie en begeleiding bij scheiding.
 • Geen wachtlijst
 • Geen verwijsbrief nodig
 • Privacy gegarandeerd

cy gegarandeerd

mijn nieuwe schoenen zijn zo groot, de hele wereld past eronder…

Hans en Monique Hagen (uit Jij bent de liefste)