Online relatietherapie door WijZijn de praktijk

In sommige relaties is de dynamiek tussen partners in balans, zodat partners elkaar versterken. In andere relaties is die balans verstoord. Partners willen er wel samen uitkomen, maar weten niet zo goed hoe. In dat geval kan relatietherapie uitkomst bieden. In online relatietherapie gaan we samen met u op zoek naar de dynamiek van de relatie.

De online relatietherapeut van WijZijn onderzoekt, samen met u, wensen en verlangens om uzelf en de relatie te ontwikkelen. Dit maakt het mogelijk om te kiezen voor een manier van leven, die de relatie weer constructief maakt.

Relatietherapie via beeldbellen

Relatietherapie kan in veel gevallen goed via beeldbellen. In meerdere sessies helpen wij u met de hierboven genoemde elementen. De videoverbinding heeft als voordeel dat jullie wel een persoonlijke interactie met ons hebben, maar daar het huis niet voor hoeven te verlaten.

Over ons

WijZijn de praktijk is een praktijk voor individuen, partners en families. Onze systeemtherapeuten hebben jarenlange ervaring met verschillende behandelmethodes, waaronder Emotionally Focused Therapy (EFT) en  Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie (EPT).

Naast sessies in onze praktijk, bieden wij onze relatietherapie ook veilig en vertrouwd aan via video-bellen.

Zo werkt online relatietherapie bij WijZijn

Na uw aanmelding plannen we jullie sessie in.

 1. Jullie ontvangen een link via de e-mail.
 2. Met deze link krijgen jullie toegang tot beeldbellen op het gewenste tijdstip. U hoeft niets te installeren.
 3. Op het afgesproken tijdstip start de behandeling. Die verloopt op dezelfde manier als dat u voor therapie naar de praktijk komt.

Afhankelijk van uw wensen en behoeften en wat het beste bij jullie past, bekijken jullie met WijZijn samen de mogelijkheden.

Is online therapie effectief?

De afgelopen jaren hebben Nederlandse onderzoekers, waaronder Universiteit Twente, tientallen wetenschappelijke studies gedaan naar de doeltreffendheid van online therapie. Wat blijkt? Een onlinebehandeling werkt net zo goed als een vergelijkbare face to face therapie. De tevredenheid van cliënten met deze vorm van hulp is ook hoog. Dit geldt voor individuele online therapie, online relatietherapie en online gezinstherapie.

Wordt online therapie vergoed?

Therapie bij WijZijn de praktijk wordt in veel gevallen (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering op basis van onze registraties bij de NVPA en de RBCZ.

Is online therapie veilig?

Om uw privacy te kunnen garanderen, werkt WijZijn de praktijk met WeSeeDo. Deze vorm van beeldbellen is speciaal ontwikkeld voor de zorg en voldoet aan alle eisen van de privacywetgeving, de AVG.

Voordelen online relatietherapie

 • Therapie in uw eigen, vertrouwde omgeving
 • Vanaf elke plek in de wereld te volgen, in het Nederlands of het Fries
 • Geen reistijd of reiskosten
 • Gesprekken met meerdere deelnemers mogelijk, ook als de andere gesprekspartner(s) (zoals een partner of kinderen) op een andere locatie zit(ten) dan u
 • Keuze uit alleen online gesprekken of een combinatie van online hulp en gesprekken in de spreekkamer
 • Geschikt voor alle hulpvormen: individuele therapie, relatietherapie, gezinstherapie en begeleiding bij scheiding.
 • Geen wachtlijst
 • Geen verwijsbrief nodig
 • Privacy gegarandeerd
mijn nieuwe schoenen zijn zo groot, de hele wereld past eronder…

Hans en Monique Hagen (uit Jij bent de liefste)