Relatietraining Emotionally Focused Therapy (EFT)

Voor relaties bestaan geen handboeken die u precies vertellen wat u moet doen. Evenmin zijn er kant-en-klare oplossingen voor wanneer relatieproblemen ontstaan. Maar meestal is één ding wel duidelijk: u wilt uw relatie een andere wending geven. Relatietraining helpt daarbij.

Relaties zijn niet altijd even makkelijk. Integendeel: een relatie is hard werken. Maar wat als u niet goed weet wat te doen of waar te beginnen? Dan is het verstandig om de focus te verleggen van hard werken naar béter werken.

Uitgangspunt bij relatietraining is het verbeteren van de wezenlijke communicatie om te voorkomen dat onhandige en lastige patronen vastgeroest raken.Niet praten over elkaar, maar mét elkaar. Dit zorgt dat gevoelens en gedachten bespreekbaar worden en er zo een bewustwording ontstaat van wat de ander voor u betekent.

De training is ook geschikt voor stellen waarbij niet zozeer de problemen, maar het verlangen naar diepgang centraal staat.

De training

De relatietraining bestaat uit meerdere sessies waarin partners op zoek gaan naar manieren om de relatie te verbeteren.  Er wordt gewerkt met opdrachten. Tijdens opdrachten leren partners elkaars grenzen (h)erkennen en ervaren ze de ruimte om belangrijke gevoelens te uiten aan hun partner.

De trainingen bestaan uit videomateriaal, oefeningen en huisopdrachten. In zes sessies (verdeeld over twaalf weken) begeleiden onze trainers Bertil Jansma en Wietske Dijkstra u naar een andere vorm van communicatie en een gewenste relatie.

Deze training is gebaseerd op het gerenommeerde EFT preventieprogramma van Dr. Sue Johnson, waarbij de emotionele verbinding tussen partners centraal staat.

neem vrijblijvend contact op

Wanneer relatietraining?

  • Beide partners ervaren teleurstelling: ooit was de relatie goed, maar inmiddels weet u niet meer wat jullie eigenlijk nog bindt
  • U voelt nog wel de onderlinge verwantschap, maar u heeft niet het gevoel uit het leven te halen wat er in zit
  • De relatie lijkt stil te staan en levert geen van beiden nog geluk op.

elkaar kennen en begrijpen

Partners ervaren meer bewustwording en vrijheid in het maken van keuzes. Keuzes om eigen individualiteit te vergroten en de keuze om het contact met uw partner te versterken.

samen begrijpen

Luisteren naar het gezin om zo te onderzoeken hoe iedereen goed tot zijn recht kan komen

…want wie van zichzelf houdt, die geeft pas echt iets kostbaars
als ie ik hou van jou tegen een ander zegt….

Harry Jekkers